Friday, March 16

Bedankt

Je kent het wel: je rijdt over de snelweg en in de verte zie je iets knipperen. Je bereid je voor op het ergste: file. Maar het blijkt wat anders te zijn: wegwerkzaamheden. Nou vind ik het op zich goed dat er aan de weg gewerkt wordt, maar moet het nou net altijd mijn weg zijn?

Hoe dan ook, ik zag gisteren van die knipperende lichtjes en jawel: het was een wegwerkzaamheid. Gelukkig was het een uur of half twaalf 's avonds, dus het was rustig. Ik verschoof naar de linkerbaan en reed netjes 70 en verheugde me op iets dat ik sinds een half jaar ken: het 'bedankt'-bord.

Het 'bedankt'-bord is volgens mij iets nieuws van Rijkswaterstaat. Het viel me voor het eerst een half jaar geleden op, toen ik een lange wegwerkzaamheid was gepasseerd. Naast de weg stond een bord met daarop 'Bedankt voor uw begrip'. Voor mij maakte dat een heleboel goed: wat vriendelijk! Wat attent! Sinds die tijd vind ik wegwerkzaamheden lang zo erg niet meer.

Goed, ik passeerde gisteravond dus de wegwerkzaamheid en maakte me inerlijk gereed voor de nederige excuses namens Rijkswaterstaat via het bord langs de weg. En wat bleek? Er stond geen bord! Nergens! Niet eens een kleintje! Tot mijn verbazing maakte me dit uiterst chagerijnig en geïrriteerd: waarom stond er geen bord?! Vind Rijkswaterstaat het na 11 uur 's avonds niet nodig om een bord weg te zetten? Hadden ze besloten dat vriendelijkheid niet meer nodig is sinds de vorming van het nieuwe kabinet? Grrrrr!!

Zo zie je maar: je raakt zo snel gewend aan die dingen en dat merk je pas als ze weg zijn. Rijkswaterstaat moet nu wel uit een hele goede hoek komen om dit goed te maken! Ik stel voor: warme gezichtsdoekjes (zoals bij de Chinees), een gratis pepermuntje, een volledige wasbeurt bij de dichtsbijzijnde autowasserij en een fijne massage door een Thaise schone...

No comments: