Tuesday, January 22

De Grote Boodschap # 04

Goed, waar waren we gebleven? Oh ja, MEGA-BOODSCHAPPEN!

Je hebt je helemaal voorbereid, een lijstje gemaakt, wat gegeten en je auto leeggemaakt en je bent aangekomen bij de supermarkt.

Het eerste wat je doet: gooi je lijstje weg! Nou, dat is misschien wat rigoreus. Stop het maar in je tas ofzo en probeer er niet aan te denken. Het maakt namelijk niet uit wat je hebt opgeschreven aangezien je ALLES moet hebben...

Neem een karretje (en als je met zijn tweeën bent: twee karretjes) en ga de supermarkt in en loop naar het eerste gangpad.Kies een kant (links of rechts) en loop langzaam de hele rij af. Pak ALLES waarvan je denkt dat je het enigszins OOIT nodig hebt/zult hebben. En dan liefst ook nog een flinke voorraad van alles. 6 pakken koffie, een paar kilo suiker, 10 pakjes thee, 3 potten zoetstof, 5 pakken koffiefilters, etc etc etc Als je de rechterkant hebt gehad, draai je je karretje, en loop je de linkerkant af (wat nu overigens de rechterkant is, want je hebt je omgedraaid... nou ja, dat was niet zulke nuttige info, he?)

Als je het eerste gangpad hebt gehad, ga je naar het tweede en voer je dezelfde 'sweep' uit. Hetzelfde bij het derde en het vierde enzovoorts.

Na je eerste rondgang door de hele supermarkt zou je karretje er ongeveer zo uit moeten zien:


Je bent nu halverwege. Het is nu tijd om het lijstje weer uit je tas te vissen (of om het ergens van de grond te gaan rapen) en het eens goed na te gaan. Ben je iets vergeten? Vast niet, toch?

...

Jazeker wel! Hoe ongelooflijk ook, na je nauwkeurige gangpad-excavatie, staan er toch nog minimaal 10 dingen op je lijst die je nog niet in je kar hebt.

Ga nogmaals de winkel rond om alle dingen op te likken die je de eerste keer gemist hebt. En als je toch bezig bent, kun je meteen alle dingen die je alsnog tegenkomt meepikken.

Nu ben je dan toch echt klaar. Loop nog eens goed je lijstje na, geef iedereen in de winkel een handje en ga afrekenen.

De rest van de ochtend (of middag) ben je als het goed is bezig met het in-de-auto-proppen van de boodschappen en vervolgens met het opruimen van al je spullen in je huis.

En dan... is het afgelopen. De MEGA-BOODSCHAPPEN zitten er weer op. Je kun makkelijk twee maanden vooruit met alle rotzooi die je in huis hebt gehaald. Feliciteer jezelf met een geslaagde, productieve ochtend en begin alvast maar met het maken van een nieuwe lijst...

No comments: