Saturday, March 15

De Grote Boodschap # 11

Oei oei oei!! Ik loop ernstig achter met de Boodschap. Schandalig! Ik ga mijn best doen om het recht te breien... Vandaag dus de Boodschap van afgelopen dinsdag en ik zal proberen om komende dinsdag weer netjes op tijd te zijn. Ik heb gelukkig al een onderwerp, dus ik maak me niet zo heel erg zorgen.

Okee, genoeg geneuzel. De Boodschap van vandaag. Ik heb even overwogen om het vandaag De GLote Boodschap te noemen, maar dat vond ik een beetje flauw. Vandaag heb ik namelijk een nieuwe supermarkt ontdekt! En wat voor één! In het centrum van H'sum bevindt zich sinds korte tijd namelijk de Toko Ono, een supermarkt gespecialiseerd in mediterrane, aziatische en anderlandige voedselvoorzieningen. Ik kwam erachter wegens een gesprekje met een vriendin over de Kwantum. Ze was wat nukkig, omdat ze geen kans zag om snel heen en weer naar bovengenoemde Leen Bakker-look-a-like te fietsen. Ik keek haar bevreemd aan na deze verklaring en ik vertrouwde haar toe dat er ook in het centrum van Hilversum een Kwantum was. "Nee", antwoorde ze. "Die Kwantum is weg, hoor!" Ik was verbaasd, want het is altijd vreemd als een winkel waar je menige keer langs bent gelopen (toen ik nog in het centrum woonde) ineens weg is.

Toen ik vandaag naar de (gewone) markt ging, besloot ik dan eens te kijken wat er voor in de plaats was gekomen. En wat zie ik daar zeg!


Ik spoedde me naar binnen en was zeer blij verrast. Na een kort koppel schappen met Nederlandse producten kwam ik in het gedeelte van de winkel dat zich op de buitenlandse keuken richt. Chinees, Japans, Vietnamees, Koreaans, etc etc. Nou echt, mijn mond viel open: wat een veelvuldigheid aan exotische hongerstillers, zeg! Ik ben snel aan het shoppen geslagen en ik zit dan nu ook met een bak noodles voor me deze post te schrijven. Yum!

Mijn aankopen van vandaag (ik was nog een beetje uit aan het proberen):

-noodles met kipsmaak
-snoepjes met 'zuurzak'-smaak
-24 diepgevroren wontons
-kokosdrankje met stukjes losse mango-smaak-kokos
-kokospudding met lycheesmaak

En nog even: terwijl ik rondjes liep in de Toko Ono, zag ik een mooi tafereeltje: een oudere vrouw stond twijfelend met een pak weet-ik-veel in haar hand en probeerde wijs te worden uit de Chinese tekens die op overduidelijke manier verklaarden hoe het product diende te worden bereid. Ze stond op het punt het op te geven en het terug te zetten, toen een Vietnamese vrouw haar tegenhield en begon uit te leggen hoe de bereidswijze luidde. Wat een mooie internationale communicatie...

Toko Ono bestaat op het moment alleen in Hilversum, maar ik heb even geresearched en als het goed is gaat er dit jaar een aantal filialen geopend worden door heel Nederland. Hou je ogen dus open!

2 comments:

sytske said...

ooit boodschappen gedaan bij Xenos? :P

Anonymous said...

Hoi, Wij komen extra uit laren op de fiets om hier alle lekkere dingen te kopen die ze in laren niet hebben of, als het er wel is, voor de driedubbele prijs. En leuke winkel ook, groeten Leni