Tuesday, May 18

Oud en versleten

Ik geniet altijd van boodschappen doen in Kerkelanden. Er lopen daar zoveel oude mensen! De gemiddelde leeftijd is minstens 70, echt waar! Heerlijk. Het mooiste aan oude mensen is dat ALLES wat ze doen uitvergroot wordt doordat ze het langzaam doen of heel precies ofzo.

Toen ik naar de parkeerplaats reed, zag ik een (oude) vrouw in haar (oude) auto zitten en eerst heel hulpeloos kijken vanwege de situatie waarin ze verkeerde: ze stond tussen twee andere auto's ingeparkeerd, allebei zo'n 30 cm van de hare verwijderd. Na het hulpeloos kijken kreeg ze een andere blik op haar gezicht. Of eigenlijk twee blikken: 1. doodsnood en 2. pure dapperheid. Ze begon verwoed te steken om uit de parkeerplaats te komen waarbij ze het volgende gezicht trok:Ik moest heel hard lachen, deed voor mezelf het gezicht na (waarmee ik twee (oude) mensen die voorbij liepen erg liet schrikken) en reed door naar een parkeerplek.

Nog iets leuks aan Kerkelanden, naast de (oude) mensen, is de parkeerplaats die onlangs (met onlangs bedoel ik vrij recentelijk, laten we zeggen een jaar of vijf geleden) opgetrokken is achter het winkelcentrum. Het is een enorm klinkerplein, waar superveel auto's kunnen staan. Echt een goede zet. De volgende keer moeten ze er wel even bij bedenken dat het slim is om de omlijningen van de parkeervakken met slijtvaste verf aan te brengen in plaats van met... ik weet niet...krijt? Op het hele plein is geen lijn meer te zien, terwijl die er onlangs (lees dus: 5 jaar geleden) gewoon nog waren. Het resultaat: totale chaos, (oude) mensen die het terrein oprijden en uit pure wanhoop stil gaan staan met onderstaande blik in de ogen:Toen ik had geparkeerd had, en mijn boodschappen had gedaan (even naar de Blokker en even naar de Zeeman voor batterijen. Batterijen bij de Zeeman? Ja, batterijen bij de Zeeman. Waarom batterijen bij de Zeeman? Nou, omdat ik vroeger een draadloze hoofdtelefoon had die batterijen verslond en bij de Zeeman zijn ze zo lekker goedkoop. Geen idee hoe ik daarachter ben gekomen trouwens. Ik ga ook niet naar de videotheek omdat de thee daar zo goedkoop is, maar goed) wilde ik weer naar buiten lopen. Ik liep weer langs de Blokker en zag het volgende tafereel.

Twee medewerkers van de Blokker waren bezig een tuinsetje op te zetten buiten de winkel: plasic tafel, plastic stoelen en een gigantische parasol. Met name de parasol trok de aandacht van de groep (oude) mensen die aan het toekijken waren. Hun blikken bij het openen van de parasol waren fascinerend. Zie hieronder.

1. Pure blijdschap:2. Angst voor het onbekende:3. Totale onverschilligheid/niet weten wat er aan de hand is:En 4. De slapende man in het elektrische wagentje.Hahahaha! Kom naar Kerkelanden, het is geweldig!

No comments: