Friday, August 17

Don Giovanni

Vandaag luister ik naar de opera Don Giovanni van Mozart.

Het verhaal: de wellustige Don Giovanni wordt tijdens een onvrijwillige vrijpartij op heterdaad betrapt door de vader van zijn slachtoffer. Tijdens een zwaardgevecht doodt hij de man en hij vlucht.

Don Giovanni gaat verder met het verleiden van jonge meisjes en komt uiteindelijk, na een reeks verkrachtingen, op een late avond terecht op een kerkhof waar hij een standbeeld ontdekt van de man die hij heeft vermoord: de Commendantore. In een waanzinnige, dronken bui nodigt hij het beeld uit voor diner bij hem thuis.

Wat schetst zijn verbazing als de volgende avond het beeld voor de deur staat: een levend standbeeld: verschrikkelijk, woedend en uit op wraak. Het beeld roept Don Giovanni op zijn leven te rbeteren. Don Giovanni weigert... De Commendatore nodigt hem daarop uit om bij hem te komen dineren. Don Giovanni accepteert en wordt vervolgens meegesleept naar de hel...

Brrr, wat een heerlijk kippenvel-verhaal. Hieronder een hele gave uitvoering met wat 'interactieve' elementen:

2 comments:

Jenny said...

Whahahaha! Ja, je hebt gelijk: het einde is echt geweldig :) Bijna net zo dramatisch als Darth Vader in Episode III: 'NOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!' ;)

Anonymous said...

wauw...
gr. Karin