Sunday, August 5

Slaap lekker

Vanacht, 01:30 uur

Probeer al anderhalf uur naarstig in slaap te vallen. maar word lastiggevallen door het gezoem van een mug die mij heel interssant vindt. Begrijp het niet, want heb mezelf ingesmeerd met citroenolie, met als resultaat dat mijn hoofd voelt alsof het in een ton met boter is gehouden. Is raar dat de mug nog interesse heeft, want was onder de indruk dat muggen en citroengeur niet goed samengaan. Misschien heeft de muggenpopulatie rond mijn huis een citroenimmuniteit ontwikkeld of wellicht dragen ze mini-muggen-gas-maskers.

Op een gegeven moment ben ik het zat. Ik doe het licht aan en staar naar een langpootmug die zo'n 2 decimeter van me af in mijn richting zwalkt. Met een kreet die het midden houdt tussen "WAAAAH!!" en "IIEEEGGHH!!!" spring ik hals over kop uit bed. Zo'n 4 seconden later sta ik gewapend met handoek en vliegenmepper in mijn onderbroek rond te loeren in mijn kamer.

Het is niet te geloven: de hele kamer is bevolkt met langpootmuggen. En als ik ERGENS een hekel aan heb, zijn het wel langpootmuggen. Achtergrondinfo: toen ik klein was (een jaar of 7, schat ik), heb ik een ernstig langpootmugtrauma opgelopen door een mug die midden in de nacht over mijn blote rug heenkriebelde. Ik heb toen zeker 4 nachten met slechts mijn kruin boven de dekens geslapen.

Een half uur lang ben ik bezig de beesten te bestrijden met genoemde wapens, terwijl ik 'laf-met-uitgestrekte-arm-slaan-met-de-mepper' en 'gooien-met-de-handdoek-op-grote-afstand' afwissel met snel naar de andere kant van de kamer rennen/dansen als een beest me te dichtbij komt. Als de kamer langpootmugvrij is, kruip ik weer in bed, waar ik het komende uur overal over mijn lichaam gekriebel voel en dan spastisch begin te krabben en slaan.

Als ik eindelijk bijna in slaap in val, krimp ik ineen bij een griezelig geluid: 'muaaaauuaaaaaaeeeeaaaaaaa...'. Eerst denk ik dat de buren aan het boren zijn, maar die gedachte zet ik, wegens onlogica, snel uit mijn hoofd. Als ik het geluid weer hoor, kom ik langzaam uit bed, sluipend als een bang konijntje.

Ik vermoed dat het van buiten kom en loop naar de gordijnen. Op het moment dat ik een gordijn opzij doe, bereikt het geluid een crescendo: 'muuuuaaaaaaauaaaaaeeeaaaaaaa...MAAAAAAAAAAAUUUUUUWAAAAAAAAUWWWWAAAAAUUUUUWWWWWWYIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!' Luister hier... Nog net op tijd zie ik Daniƫl de buurkat over de grond rollebollen met The New Cat on the Block: Zwarte Kat met Witte Pootjes, terwijl ze beide afgrijselijke kreten slaken en mijn trommelvliezen tarten. Ineens besluiten de twee om hun ruzie te verplaatsen naar een andere tuin, wat mij mijn rust weer geeft.

Even later lig ik weer in bed en ik vraag me af wat hierna volgt... Terwijl ik me een kudde woedende olifanten voorstel die door mijn tuin dendert, vallen mijn ogen eindelijk dicht...

5 comments:

sytske said...

Hoor net dat muggen helemaal geen hekel hebben aan citroen. Ze komen af op de geur van zweet en houden van CO2, dus zoemen daarom rond je hoofd. Het zoemen komt van de vleugeltjes. Dit geluid maken alleen de vrouwtjes, zij zijn ook de enigen die steken, ze hebben het bloed nodig voor hun eitjes. Door je te laten steken zorg je er dus ook nog voor dat muggen zich kunnen vermeerderen....
Dat gezoem maken de vrouwtjes om mannetjes aan te trekken.
Goed, fijn al die info...nog enkele tips:
horren
klamboe
Verder nog:
een 'volle' mug hoeft 3 dagen niet te steken.
O en over het MEAAAAuW! Mijn katjes werden helemaal gek van t geluid :)
X

sytske said...

keb ruud eindelijk aan de blog (ruudverpaalen.blogspot.nl) en aan de hyves....krijg ik jou nog aan t hyven????

;)

X

Wouter said...

Voor de volledigheid (en de correctheid) even een kleine aanpassing: het adres voor Ruuds blog moet zijn http://ruudverpaalen.blogspot.com (en niet .nl)

Overigens heb ik hem ook tussen de links gezet, die (hoe toepasselijk) links op het scherm te vinden zijn.

sytske said...

ow ja! .com...oeps :)
Maar je hebt geen antwoord gegeven op mijn vraag :P

X

Emma said...

Hoi Wout,
Val je een keer in de smaak bij de vrouwtjes, is het weer niet goed. Even over langpootmuggen: die steken niet! Mocht je ooit aan dit trauma willen werken, je weet mijn nummer he. dikke kus Emma