Friday, August 3

Welkom in de Villa, deel 2

Aaah (dit is een ontspannen 'aaah', en niet een angstige 'AAAAAH!!!'), het is weer zover... De Circus Villa (zoals liefelijk omgedoopt door Jenny en Kato) krijgt weer een nieuwe bewoner (of bewonerS, dat heb ik nog niet kunnen vaststellen). Deze keer gaat het over het apartement boven het mijne, dus de afgelopen dagen zijn doorspekt geweest met getimmer en gebonk van boven.

Het is altijd lastig om de buren te spotten, zonder dat ze het gevoel hebben dat je ze bewust aan het spotten bent. Op dit moment kan ik dus alleen uitgaan van kleine stukjes info:

-eergisteren liep ik naar de brievenbus en toen zag ik dat er achter het voorheen lege raam nu verschillende lampendozen stonden. CONCLUSIE: Het is geen vampier, maar goed, dat sluit slechts 0,0002 % van alle mogelijkheden uit.

-toen ik gisteren thuiskwam van mijn werk (het zal een uur of elf geweest zijn, dus nog niet echt bedtijd deze tijd van het jaar), was het licht UIT. CONCLUSIE: 1. De lampen waren nog niet aangesloten. 2. Bewoner(s) was/waren nog niet aanwezig.

-vandaag tijdens de brievenbushandeling, zag ik dat de balkondeuren open stonden. Heel slinks probeerde ik om een achteloze blik te werpen, die ik in geval van nood had kunnen camoufleren als zonaanbidding. Tussen twee spijlen door zag ik een lok blond haar. CONCLUSIE: 1. De betreffende persoon is blond. 2. De betreffende persoon draagt blonde pruiken ( IEK! )

-Terwijl ik aan het werk was achter mijn Mac, zag ik in de spiegeling iemand voorbijglijden (jawel: GLIJDEN). Snel wierp ik een beeld achter me, en zag nog net een glimp van een man in een rolstoel of een ligfiets (ik hoop voor hem dat het een ligfiets was, want het appartement is boven). Grappig genoeg had de man geen blond haar, dus wat zegt dat? CONCLUSIE: 1. De blonde persoon was de echte bewoner, en de ligfietsman was diens partner. 2. De Ligfietsman is de bewoner, en de blonde persoon is aan het helpen met verven/behangen/laminaten e.d.

-Toen ik mijn vuilnis weggooide zag ik achter het lichtdozenraam een jongen staan die aan het verven was. Het was duidelijk dat dit NIET de ligfietsman was, en dat het ook niet de blonde persoon was van eerder. Ook was het duidelijk dat deze persoon bij mij de voorkeur geniet, want: WOW :-)

Goed, wat weet ik nu? Het gaat dus om de blonde persoon, de ligfietsman en de WOWjongen. De bewoner heeft licht, krijgt duidelijk nieuwe kleurtjes op de muur, heeft misschien een ligfiets en draagt wellicht pruiken. Oh, en het is geen vampier.

Zucht, wat heb ik het weer druk...

2 comments:

sytske said...

klinkt als een potentiele niewe vriendenkring...

sytske said...

OEI.... Nieuw is met een 'u' er tussen....