Thursday, December 6

Effectief de poes pesten

Even vooraf: ik heb vandaag wat lispelende vingers, dus kijk niet op een typefoutje, aub. Voorbeeld: ik typte net de kop van deze post en dit kwam eruit: 'effecties de pose petsen', wat toch echt iets heel anders is dan waarover ik het vandaag wil hebben.

Goed, op naar het onderwerp dan maar: effectief je poes pesten. Eigenlijk wil ik gewoon een aantal tips geven om leuk de dag door te komen met je poes:

Tip 1: Kopje Ontwijken

Als je staat te koken/aan het eten bent/aan eten denkt zijn de meeste katten geneigd om constant om je benen te cirkelen en kopjes er tegenaan te drukken. Probeer het volgende: houd je blik naar beneden gericht en anticipeer welk been je kat gaat 'bekoppelen'. Nèt voordat het kopje van je kat contact maakt met je been, doe je een stapje opzij. Resultaat: kat kijkt verbaasd, staat even dommig stil en gaat een nieuwe poging doen. Doe nu weer een stapje opzij. Kat kijkt nog verbaasder, maar blijft proberen. Als je het goed aanpakt, kun je dit spelletje wel tien minuten volhouden!

Tip 2: Boontje komt om zijn Loontje

Wacht tot je kat diep slaapt en ga dan met je hoofd héél dicht bij het zijne liggen. Probeer niet de snorharen aan te raken, want dan wordt ie gelijk wakker. Hou je zo stil mogelijk, en begin dan raspend te ademen, terwijl je je ogen strak op die van je kat houdt gericht. Na een aantal seconden zal je kat ineens wakker worden, schrikken van die grote ogen zo dichtbijzijn hoofd en je chagerijnig aankijken. Een gepaste uitspraak (zoals: "Ja, vervelend is dat, hè?") is hier wel op zijn plaats.

Tip 3: Papegaaien

Doe alles wat je kat doet, na. Het is heel simpel. Alles, maar dan ook alles wat je kat doet, doe jij ook. De leukste bezigheid hierbij is geeuwen. Als je tegelijk geeuwt met je kat, zal hij toch blijven proberen om je te blijven aankijken.

Tip 4: Jammeren

Doe een jammerende kat na, en kijk dan verbaasd om je heen. Je kat zal niet goed weten wat hij moet denken, en weet niet waar hij heen moet. Hoe harder hoe beter!

Tip 5: Zwaartekracht

Dit kan alleen als je kat staat. Begin hem over één kant van zijn rug te aaien (rechts of links dus) en wacht tot hij er tegenaan gaat leunen. Zodra hij half tegen je hand aanligt, haal je je hand weg. Resultaat: poes valt om, moehahahaha! Okee, die is flauw :-)

Succes allemaal!

3 comments:

Martin said...

Tip 6?
Neem een epileerpincet en trek een (snor-)haar uit als Poes ligt te slapen.

Tip van Dochter T die dit ook echt even heeft geprobeerd.

Anonymous said...

Tip 7
Kijk zo lang mogelijk je kat aan zonder te knipperen. Wie het eerste weg kijkt of met de ogen knippert heeft verloren.
Karin

Emma said...

Wout,
Ik ben het met je moeder eens, het wordt tijd voor een vriendje als je tijd hebt om zulke tips te verzinnen