Monday, December 17

Scary Movie Moments

Op de site Retrocrush vond ik een lijst met allerlei enge filmmomenten. Op nummer 90 stond het volgende fragment uit 'Dombo'. Misschien dat het niet de meest logische keuze is voor een enge-film-momenten-lijst, maar ik kan je garanderen dat ik echt blij was dat ik dit stukje was vergeten: ik heb er echt nachtmerries van gehad in mijn kindertijd (en nu vast vanavond ook weer)!

Heb nog eens een beetje achtergrond-info gezocht en kwam het volgende te weten: 'Dombo' is in de jaren 40 gemaakt (en voor een heel laag prijsje, wegens de oorlog) en het was de eerste Disney-film die ooit iets 'surrealistisch' had gedaan. In de voorgaande jaren was Walt Disney er een voorstander van alles zo realistisch mogelijk te houden (met als logische uitzondering sprekende dieren, uiteraard), maar bij 'Dombo' werd een uitzondering gemaakt. De spooky roze olifanten waren een volledig nieuw pad voor de animatie-studio, vandaar dat ze alleen de nieuwe, verse en jonge medewerkers op dit stukje zetten, om voor een ruimere blik te zorgen. Het resultaat was dus dit nachtmerrieachtige staaltje verbeelding dat volgens Disney het resultaat van een slokje alcohol zou zijn...

2 comments:

sytske said...

Nou ja, zeg! Dat is toch niet eng??? Daar kan IK zelf tegen!!

X

Kato said...

Wauw!!! Nostalgie!!!

Als kind ben ik altijd een grote fan van Dombo geweest, maar ik heb dit stukje nog nooit als eng ervaren!! Ik kende alleen de nederlandse versie maar ook met deze engelse versie kwam het dombo-gevoel weer helemaal terug!
Thanks!