A: Ons de stuipen op het lijf te jagen
B: Als huisdier aan een touwtje te fungeren (volgens mijn vader in vroeger tijden)
C: Ons laten vermoeden dat er een helikopter voorbijkomt
De meikever is een groot insect dat twee of drie jaar onder de grond leeft en vervolgens in mei (ja, duh) naar boven te kruipen en daar vrolijk zoemend rond te vliegen. Het is best een interessant beestje, en niet alleen opdat het zo groot is...
.jpg)
Van de week hield zich een meikever op in mijn woonkamer. Ik vertelde mijn vader erover en die zei dat ze vroeger een touwtje om één der pootjes van het beestje -dat ze ook wel 'heggemulder' noemden- bonden om vervolgens met een soort minihelikoptertje rond te lopen.

En als afsluiter: de meikever is volgens Wikipedia ook te verwerken in een heerlijk gerecht! Heel origineel heet dit gerecht 'meikeversoep'. Ik zou zeggen: eet smakelijk!
MEIKEVERSOEP
Meikeversoep behoort tot de weinige in Europa bekende gerechten waar insecten in verwerkt zijn. Tot het midden van de twintigste eeuw werd dit gerecht in Duitsland en Frankrijk zeer gewaardeerd. De smaak lijkt een beetje op kreeftensoep. Voor de bereiding worden de meikevers ontdaan van vleugels en poten, in boter aangebraden en in kalfs- of kippenbouillon gaargekookt. De soep wordt gezeefd en als bouillon genuttigd, of de meikevers worden eerst in een vijzel fijngestampt, waarna de soep door een zeef wordt gewreven en met een roux en wat eigeel gebonden. De soep kan aangevuld worden met bijvoorbeeld wat plakken kalfslever of duivenborst.
2 comments:
IEUW!
Ja, waarschijnlijk dus het is
Post a Comment