Tuesday, March 4

Vers bloed

Heel gek, maar de eerste vraag die heel veel mensen me stelden nadat ik had verteld dat Midas was overleden, was: "En ga je nu een nieuwe nemen?" Die vraag had ik mezef natuurlijk ook al gesteld, maar was in mijn hoofd nog niet helemaal aan de orde gekomen. Was gewoon een beetje te snel allemaal, dus heb ik eens een maandje over nagedacht. En ik ben tot de conclusie gekomen dat, ja, ik een nieuwe kat erbij neem.

Wat ik ook besloten heb, is dat de nieuwe kitten een vrouwtje moet zijn. Volgens de dierenarts en het asiel zijn mannetjes aanhankelijker en wat minder arrogant, maar het is ook weer zo dat de combinatie mannetje-mannetje en vrouwtje-vrouwtje (in de kattenwereld in ieder geval :-)) tot territoriumgerelateerde problemen leidt. Ik heb dat uiteraard aan den lijve ondervonden bij Icarus en Midas: die twee zijn nooit vrienden geweest. Sikkeneurige tolerantie was nog het hoogst haalbare waar je over kon praten, en zelfs dat is misschein wat hoog gegrepen. Ik heb hetzelfde zien gebeuren bij de katten van mijn ouders. We zetten er een klein vrouwtje bij en die werd binnen de kortste keren weggepest door Thea. Geen succes dus.

Een vrouwtje wordt het dus. Ik weet nog niet precies wanneer (waarschijnlijk in mei ofzo), maar ze gaat er in ieder geval komen.

En nu het leukste: ik mag een nieuwe naam gaan verzinnen! Het moet wel weer iets Grieks of Romeins worden, zoals bij Icarus en Midas, maar ik heb al wel ondervonden dat dat wat lastiger is... Er zijn gewoon meer mannelijke dan vrouwelijke Grieken en Romeinen!

Ik heb wel wat namen bedacht, maar weet het gewoon nog niet zo goed... Ik heb er maar een poll van gemaakt. Je kunt in het lijstje links je favoriet aanvinken... Ben benieuwd naar de resultaten...

5 comments:

Emmy said...

Hoi Wout,
Ik ben vereerd dat ik je als eerste mag feliciteren met je zwangerschap. Wat fijn dat je al weet wat het gaat worden (ja een kat. Mijn voorstel van naam is cleo(patra) of misschien wel Venus of Sirene?

Ik wens je veel sterkte met de laatste weken. p.s. heb je ook ouderschapsverlof?

xxx

Anonymous said...

Ik zou voor Avalon gaan! 't bekt zo ontzettend lekker. Aafke als ze lief is. En AAF als ze weer iets ondeugends uit haalt ;)

Gr Roland

Majanka said...

jeee Waut,

Ook een Beesie verloren... Niet leuk. Wij zijn onze Babbus de dag voor Valentijnsdag verloren (www.heicoppertjes.web-log.nl)

Ik ga voor Persephone, als ze in de lente komt klopt dat met het verhaal. Ze kwam elke lente terug op aarde. (Nee ik ben niet zo slim hoor, heb de namen die ik mooi vond gegoogled... leve het net ;)

Anonymous said...

Ik ben ook voor persephone. Mooie herinneringen aan de lessen latijn op middelbare school. Gr. Karin

sytske said...

Medusa kun je afkorten tot dushi..... ;)