Tuesday, June 16

La Bella Italia - deel 1

Dag 1:

op donderdagochtend begon de reis. Eerst naar Oostenrijk, waar we een nachtje verbleven in het plaatsje Hinterthiersee, waar we vroeger altijd gingen skieën (en waar ik 1 keer een zomervakantie heb gehouden, met als voornaamste doel de gemiddelde leeftijd drastisch naar beneden bij te stellen). Vaderlief was gevloerd door een heftige aanval van... nou ja, laten we het een vloeibare stoelgang noemen. Hoe dan ook, bij aankomst in Oostenrijk en bij het aanzicht van de Heidi-weide buiten mijn hotelkamer, viel de vermoeidheid van ons af.


Dag 2:

vrijdag vroeg weer op pad in de richting van Italië. Even nog stoer doen met mijn zonnebril, zoals het een Nederlander op reis betaamt.


In het hotel was uiteraard NIETS te doen. Gelukkig zaten we redelijk dicht in de buurt van het plaatsje Oderzo, waar ook niets te doen was.

Dag 3:

eindelijk wat te doen! Het doel is Venetië. We laten ons er fijn inluizen als een rits mannen - op strategische plaatsen weggezet- ons naar een mini-haventje dirigeren en ons vertellen dat we gratis (jawel! GRATIS!) mogen parkeren aldaar! Uiteraard kost de oversteek per boot ons dan wel weer 45 euro, maar goed...

In Venetië werd het -zoals gebruikelijk als je er niet op bent gekleed- ontzettend warm, maar we laten ons uiteraard niet uit het veld slaan door een beetje zon! Ik moet zeggen: Venetie is prachtig! Met name het San Marco-plein, dat onder water stond door de vloed, was ondanks natte voeten zeer de moeite waard. Jammer dat we voor twee wijntjes en een kop koffie 45 euro moeten afrekenen. Ach ja...


Dag 4:

Een dagje naar Verona. Mooi! Amphi-theater! Nep-Romeinen! Ijsjes!

No comments: