Tuesday, June 16

Poezen-update

Een paar nieuwtjes over de poezen.

1. Namen

Ik heb nu dan toch een uiteindelijk besluit genomen over de poezennamen. Aanvankelijk heetten ze Mees, Jet en Sam, maar Jet veranderde al snel in Merel. Over Sam zat ik nog te denken, want die paste natuurlijk niet echt binnen het vogel-thema dat zich hier ontwikkelde. Vriendin J. suggereerde 'Mus', en hoewel ik dat idee op dat moment meteen verwierp, is de naam toch blijven hangen. En dus heb ik besloten om de drie kittens een dubbel thema te geven: 'm' en 'vogels'.

Overigens vind ik Mus als naam een beetje raar, dus ik spreek het uit als Moes, wat gelijk aan herfstmiddagen met gurige wind en voorbijwaaiende bladeren doet denken; met andere woorden, een echt Hollandse naam (is het eigenlijk een naam? Ik weet het niet. Ach wat, who cares!).

Dus: Mees, Merel en Mus. (Bedankt, J.!)

2. Plaatsing

Ik was een klein beetje bang dat ik moeite zou gaan krijgen met de plaatsing van de 3 M's, maar dat probleem verdween snel toen mijn ouders langskwamen. Eerlijk gezegd wilden ze dat niet, want hun ervaring leert hen dat als je ze eenmaal gezìen hebt, je geen nee meer kan zeggen. Stom dus dat ze het toch hebben gedaan :-D

Hoe dan ook, ze waren komen kijken en ik kreeg dezelfde avond een mail met daarin een verzoek tot optionering één der kittens. Gauw toegezegd natuurlijk en tot mijn verbazing kwam daarop een volgende mail met verzoek tot optionering van TWEE kittens. Twee in één klap dus! En daarmee is het probleem dus meteen de wereld uit, want ik had al besloten één kleintje te houden. In juli gaan Mees en Merel naar Etten Leur en Mus blijft gezellig met mama Lotje en Ome Icarus in H'sum.

3. Foto's

Sorry, maar ik heb maar weinig foto's getoond he? Logischerwijs heb ik van de afgelopen weken sowieso geen foto's, aangezien ik in Italië was, maar ook van daarvoor heb ik er helaas maar twee, van de drie in de -inmiddels sterk behaarde- sokkenla.Morgen haal ik de beestjes op van hun logeeradres (wat zullen ze gegroeid zijn!) en dan krijg ik (zo is mij verzekerd) meteen een fotocollectie van twee weken mee. Nog even geduld dus, foto's zijn op komst!

2 comments:

Jenny said...

Jeeee!!!! :D Mees, Merel en Nachtvogel - ik bedoel... Mus!!! ;)

O_o Maar waarom gaat Mooie Merel nou naar Etten? Ze kwam toch bij mij wonen??? ;)

Heel veel plezier met ze!! Wat zullen ze giga cute zijn!! Kan niet wachten tot zaterdag!!! :D

Wouter said...

Hmm, jij was toch degene die Mus voorstelde? Of vergis ik me nou? Dat de naam Nachtvogel is gevallen kan ik me herinneren, maar ik dacht dat Mus ook van jou kwam?

Ik zal ze zaterdag helemaal aankleden met lintjes voor je :D