Tuesday, June 10

Testosteron

Ik snap soms niks van mezelf. Ik ben toch homo, is het niet? Je zou toch denken dat ik dan wat meer homo-erige dingen zou doen... Zoals nieuwe decoratieve motieven voor mijn slaapkamer bedenken of mijn borsthaar in barokke patroontjes scheren ofzo.

Niets van dat alles vandaag. Gek genoeg heb ik me ondergedompeld in een ontzettend hetero-dominante avond. Tot mijn eigen verbazing.

Zoals jullie ongetwijfeld weten speelde Oranje vanavond haar eerste wedstrijd in het EK. Ik zou heel graag willen beweren dat ik weet dat Italië een moeilijke tegenstander is, of juist niet, maar ik zou met de beste wil van de wereld niet durven zeggen of dat zo is. Ik weet er werkelijk NIETS vanaf. En toch heb ik vanavond gedeeltes van de wedstrijd gezien en weet ik wie de winnende doelpunten gescoord heeft en tijdens welke minuut.

Nogmaals: ik snap soms niks van mezelf.

Vier jaar geleden, tijdens de vorige EK, maakte ik gebruik van de vakantieperiode van mijn huisgenoot om het hele huis dat ik toen bewoonde eens lekker door te laten luchten. Omdat ze drie katten had, waarvan twee heel jonge, was het niet zo verstandig om deuren en ramen wijd open te ztten, wegens ontsnappingsgevaar van de kleine dreumesen. Wegens haar vakantie (naar Kenia, meen ik) bivakeerden de beesten echter een tijdje bij haar ouders en had ik dus de kans om de ramen tegen elkaar open zetten. Ik weet niet wat er precies is gebeurd, maar ik vermoed dat al het testosteron dat op die avond -die tevens de avond was van Nederlands eerste wedstrijd bij die EK- in de Hilversumse lucht ronddwarrelde, bij mij naar binnen is gezweefd en me toen heeft laten besluiten om af te stemmen op Nederland 1 en de wedstrijd te bekijken. Was echt een leuke ervaring, want vanaf de 3e verdieping en in een wat minder kakkerige buurt dan nu, kwamen alle verzamelde kreten van vreugd bij elk gescoord doelpunt binnenzweven, wat mij de moeite bespaarde om goed op te letten.

Ik moet eerlijk zijn: de geluidseffecten bij de doelpunten vanuit heel Hilversum deden mij besluiten om halverwege de wedstrijd het visuele gedeelte te laten voor wat het was en volledig te vertrouwen op mijn auditieve vermogens om de wedstrijd te volgens, terwijl ik de koelkast schoonmaakte. Toch nog een beetje te hetero, blijkbaar.

Vandaag kreeg het testosteron mij weer te pakken blijkbaar, want terwijl ik toch echt van plan was om de was te doen, plofte ik bij het begin van de wedstrijd neer op de bank en heb ik toch zeker de eerste tien minuten meegekeken! Mijn interesse duurde niet zo lang als vorige keer, echter, en al snel besloot ik dat ik dan toch maar iets anders wilde zien.

Bij gebrek aan andere interessante programma's besloot ik dan maar een film te kijken en toen ik mijn DVD-archiefje doorspitte kwam ik bij een wel erg opmerkelijke keuze aan: Armageddon. Ja, ja, ik weet het: het is echt de foutste, machichmo-doorspekte film die je kunt bedenken (ik bedoel: het is volgens mij één van de weinige films waarin maar liefst vier keer 'This thing's gonna blow!!!' wordt gezegd), maar op de één of andere manier had ik echt zin in deze guilty pleasure. Het zal het testosteron wel wer geweest zijn...

Mijn avond bestond uiteindelijk uit een zeer mannelijke combinatie van Armageddon, en zo nu en dan een flits van de wedstrijd Nederland-Italië als ik benieuwd was naar de tussenstand. Ik schaam me er gewoon voor!

Gelukkig zijn er een paar lichtpuntjes die mijn homo-zijn toch nog benadrukken.

1. Ik heb Lotje vanavond een paar keer Oekiepoekiedoekie genoemd

2. ...

Oh, damn. Ik kan gewoon maar één ding bedenken! Klote-testosteron!

Okee, ik ga NU mijn tondeuse pakken en Versailles in mijn borsthaar scheren!

2 comments:

Anonymous said...

Hahahaha
groetjes,
Karin

Emmy said...

Een hetero vriend van mij wordt door zijn vriedin ook poekie genoemd.....
sorry

Maar we houden toch wel van je hoor!