Saturday, April 19

Ademnood (met update)

Ik had vandaag even wat tijd over, terwijl mijn computer een filmpje aan het comprimeren was. Ik deed de was, hing hem op, deed de afwas, ruimde wat op en toen had ik nog STEEDS tijd over. Even wat tv-kijken misschien? Hmmm, niet echt zin in. Wacht eens even! Ik bedacht me ineens dat ik onlangs een grote doos met oude videobanden had teruggevonden. Hij stond in de kelder in de watermeter-ruimte, want daar was lekker veel ruimte. Ik had hem daar een tijd geleden weggezet, want echt veel gebruik maakte ik niet meer van videobanden. Toen ik echter later eens naar beneden liep om een band te pakken, bleek de watermeter-ruimte op slot te zijn! Krijg nou wat!!! Bedankt Vitens-meneer!

Hoe dan ook, een week of drie geleden bleek de deur ineens weer open te zijn en zo blij als een kind haalde ik snel mijn doos eruit en zette hem in mijn eigen kelderdeel, dat inmiddels ook weer opgeruimd was en derhalve genoeg ruimte kon bieden aan weer nieuwe onnodige rommel.

Naar die doos snelde ik zonet dus toe, en bekeek eens wat nou weer eens leuk zou zijn om te bekijken. En ja hoor, daar lag hij: Linda's Favourites. De meeste lezers van dit blog kennen die naam waarschijnlijk wel, maar voor degenen die het niets zegt: ongeveer 10 jaar geleden maakte ik met een groep vrienden een soort Tell-sell-reclame voor vriendin Linda, die toen 17 werd. Deze reclame (ingeleid door 'Jackie from the London BBC', ofwel een engelssprekende Emmy met een slechte nederlandse voiceover van mij) was gericht op de promotie van een CD-pakket getiteld Linda's Favourites: een collectie liedjes die tot Linda's favorieten behoorden. In hilarische karaoke-achtige scenes playbackten mijn vrienden en ik een aantal tijdloze liedjes zoals 'All you need is love', 'My Love will go on' en 'Banger Hart'. Een heerlijke blik terug in de tijd...

Het liedje dat bij mij nog erg levendig in het geheugen staat gegrift is 'Ademnood', de hit van Linda, Roos en Jessica uit de jaren 90. Toen we de opnames destijds bespraken, werd al snel duidelijk wie er nu uiteindelijk Jessica moest gaan spelen: IK.

Jawel, IK als Jessica. Compleet met ballonnen en een zwart pruike en een sensuele blik op mijn gezicht. Laat ik dit zeggen: ik hoop dat deze band kwijt is als ik ooit ga trouwen, want dit zal me ongetwijfeld mijn leven lang achtervolgen.

Ik zal niet zover gaan om beelden van deze video te gaan laten zien (dat zou wel een erg grote straf zijn), maar ik bied jullie wel een blik in het verleden aan.

Kijk mee en geniet:UPDATE:

Nou, hihi, okee dan. Hieronder wat impressies van Wouter als Jessica. Sorry voor de slechte kwaliteit (televisiescherm gefilmd) en maak je geen zorgen over de vlekkerige dames naast me: zo zien Barbara en Anne-Marie er normaal niet uit!
No comments: