Friday, May 16

Poezenlijst

Okee, ik ben een beetje geobsedeerd door katten deze week. Niet zo gek, misschien, aangezien er binnenkort een nieuw beestje bijkomt en omdat de huidige week vooral om Icarus draait (dwz het opsluiten van Icarus en het overleven van zijn ontsnappingspogingen).

Daarom, op de vooravond (voornacht, eigenlijk) van Icarus' knip-knip-date met de dierenarts: een lijstje met katten die in mijn leven een rol speelden.

Loes

De eerste kat die ik me -half- kan herinneren. Ik sta als baby nog op de foto met cyperse Loes en haar nestje. Volgens de verhalen is Loes ooit meegenomen door mijn vader vanaf een boerderij, vol met vlooien, teken en min of meer één bundel krabbende klauwen. Ik geloof dat ze aan zo ongeveer iedereen in het gezin een hekel had, behalve aan mijn moeder. Ze is ongeveer 20 geworden.

Piet

Hier weet ik gek genoeg niet zoveel meer van. Piet was zwart/wit, denk ik. Volgens mijn ouders was hij behoorlijk gestoord en heeft hij een keertje een volle kom pannenkoekenbeslag (toen nog zonder -n) leeggelikt en was hij toen ZO dik dat hij niet meer gewoon kon zitten.

James Watson

Door broer G. meegenomen van een boerderij. Pikzwart. Ook weer zo'n wildebras. Heeft het niet zo lang volgehouden.

Theo & Thea

Broer en zus, zwart en zwart/wit. Deze twee kan ik me goed herinneren uiteraard, aangezien ze nog maar kort geleden zijn overleden. Ze zijn toen ik zeven was bij ons in huis gekomen en hebben het bij elkaar opgeteld bijna 40 jaar uitgehouden. Wat ik me nog kan herinneren is dat Theo erg lang onder de indruk was dat Thea zijn moeder was en dat hij probeerde bij haar te drinken met als resultaat een kletsnatte Thea. Verder weet ik nog dat Thea ooit een duif probeerde te vangen toen ze nog HEEL klein was en dat de duif vervolgens gewoon wegvloog met haar nog op zijn rug. Theo was er een ster in om ongewone dieren te vangen: konijnen, mollen, spechten en één keer zelfs een snip.

Tressie

Tressie was een poging om een derde kat toe te voegen aan broer en zus. Ze was een zusje van Trésor, de kat van mijn broer. Heeft niet lang geduurd: Thea had een godsgruwelijke hekel aan Tres en heeft haar zo'n beetje weggepest.

Reza, Amélie en Lola

De katten van mijn huisgenoot in Hilversum. Reza haatte mannen (volgens huisgenoot was ze lesbisch) en Lola en Ami kwamen er later bij. Tijdens één memorabele avond was Lola van het balkon gesprongen en renden huisgenoot en ik in slaapkledij naar beneden (langs een zeer verbaasde burman) om haar op te sporen.

Icarus

Zwart, kneuzig, een beetje scheel en met x-benen. Varieeert zijn gedrag tussen volledig afstandelijk en zeer aanhankelijk, zonder duidelijk aankondigend signaal.

Midas

Cypers, klein en naamgever van dit blog. Het verhaal van Midas is misschien al bekend: hij is bijna twee geworden, ondanks een virale aandoening in zijn darmen waar maar een kleine genezingskans aan gegeven werd door de dokter. Hij is zo'n drie maanden dood nu, maar zal niet zo snel vergeten worden. Althans niet door mij :-)

Lotje

...???...

En nu ga ik Iekje nog maar eens een extra aai geven om hem gerust te stellen en om hem maar even met zijn gedachten van zijn ballen af te halen (ik heb het hem gisteren EINDELIJK verteld).

Welterusten!

1 comment:

Anonymous said...

Volgens mij mis ik er een. Ik was altijd erg onder de indruk van een enorm dikke poes / kat. Geen idee meer hoe hij/zij heet, maar volgens mij was hij van 1 van je broers.

groet
Jennifer