Friday, May 30

Watty & the Spooky Lights

Ik heb een spook in huis. Ik weet het zeker. Ik heb echt geen andere verklaring voor de mysterieuze dingen die er gebeuren met mijn IKEA-wandlampen. Het is raar, onverklaarbaar en vreemd, mysterieus en bizar, creepy en griezelig. Het is... spooky!

Wat er aan de hand is: ik heb twee wandlampjes boven mijn bank hangen. Ik heb ze al jaaaaren en ze hebben het echt altijd al goed geaan. Nooit last mee gehad. Tot ik hier ging wonen.

De lampjes hangen zoals gezegd boven mijn bank, zitten samen in één stopcontact-met-kabel geplugd, en dat stopcontact is via een dimmer weer verbonden met een stopcontact. Heel handig, want ik kan de lampjes dus gezamenlijk aan en uit draaien en desgewenst op A) superlichtgevend en B) mega-romantisch zetten als ik dat wil. Al zeg ik het zelf: een slimme constructie. Heb ik zo'n drie jaar geleden bedacht.

Watty vind het niet zo slim, denk ik. Watty is het spook. Het spook dat in het stopcontact woont. Het spook dat zo ongeveer een jaar geleden bij me in huis is gekomen. Watty vindt heel handig geschakelde wandlampjes van de IKEA niet leuk, want hij begon na twee jaar normaal functioneren de werking van de lampjes te beïnvloeden. Aan. Uit. Fel. Niet fel. Uit. Fel. Aan, etc. Voor uren aan een stuk en dan ineens helemaal niets meer. Echt heel vervelend. Uiteraard heb ik Watty al verschillende malen dreigend toegesproken en als dat niet hielp (wat het niet deed) daarna een smeekbede verricht, om vervolgens te dreigen met een nieuwe dimmer.

En vorige week was ik het zat. Fuck Watty! Laat hem andermans IKEA-wandlampjes beïnvloeden met zijn Satanische electro-krachten! Ik ging naar de Gamma, haalde er een nieuwe dimmer en met een stellig gebaar verwisselde ik de oude met de nieuwe. Het resultaat? Knippervrij! Eindelijk! Na een jaar eindelijk geen Watty meer! Hoera!

Tot vanavond.

Ik kwam thuis van mijn werk, wilde nog even mijn mail bekijken, deed de lichten aan en wat gebeurt er? Ja hoor. Watty is terug. Knipper, knipper, knipper. Aan. Uit. Fel, Zacht...

Geloof je me niet? Bekijk het volgende filmpje! De beelden spreken voor zich, dus heb ik er maar zo weinig mogelijk aan geprutst (behalve een geinig titeltje dan, hihi). Voor Hyvers: het filmpje kun je alleen bekijken op mijn originele blogsite: http://midasmisery.blogspot.com

Damn you, Watty!

5 comments:

sytske said...

WAAAAAAAAAAAH! Verhuizen!!!!

Jenny said...

Of er een nieuwe lampje in doen...

Anonymous said...

Heb dezelfde lampjes, op zich geen probleem maar ze hebben wel invloed op mijn wake-up light. Die knippert!
Karin

Kato Marijs said...

Heb je er toevallig spaarlampen inzitten? Daar kan je namelijk geen dimmer voor gebruiken, dan gaan ze namelijk..... tja.... knipperen, uit, varieren tussen vel licht en gedempt licht.....

(jaja ik weet het, ik zie je nu al met een ross-vingertje omhoog zitten, maar misschien heb je er wat aan: vervang je lampjes!)

Emmy said...

Lieve Wout,
Heb je al geprobeerd om het via een ander stopcontact te laten voeden.
Oudere stopcontacten willen nog wel eens een wisselende stroomhoeveelheid doorgeven.
En anders zou ik dat spook gewoon gaan verleiden. (of je legt hem lam met je charmes, of hij vlucht weg)
Sterkte he!