Saturday, December 23

Santa's Little Helpers

Staande aan de kassa bij de AH zie ik iets groens voorbij flitsen. Voordat mijn hersenen kunnen registreren wat het is, is het alweer verdwenen. Ik kijk om me heen en zie alleen maar de vermoeide koppen van mensen die dachten 'even-snel-boodschappen' te gaan doen. Ik was zo slim geweest om mijn eigen persoonlijke '-even-snel-boodschappen-doen'-modus uit te schakelen voordat ik de deur uit ging, want, let's face it, het is kersttijd, dus het is overal poepdruk...

Dan, ineens, zie ik het weer. De groene flits blijkt een klein jongetje te zijn met een scoutingpakje aan (scouting, welpen, padvinders? Hoe heet dat tegenwoordig?). Hij rent van kassa naar kassa om mandjes op te halen en die weer bij de ingang te zetten. Als hij daarmee klaar is, komt hij helpen met boodschappen inpakken bij oude mensen.

Bij mijn kassa verschijnt ook een scoutertje, dit keer een meisje, dat voor de neus van een oudere vrouw met grote moeite een stapel van 5 mandjes optilt en op zo'n klein verrijdbaar standaardje zet. De oude vrouw gaat gemoedlijk opzij en vraagt of het allemaal lukt. Het meisje knikt van ja met een van grote inspanning vertrokken gezicht.

Ze rijdt de stapel mandjes weg en verdwijnt tussen de mensen. het jongetje is intussen ook verdwenen. Ik kijk verwonderd om me heen. Nog steeds dezelfde vermoeide koppen. Is dit wel echt gebeurd? Waren hier KINDEREN mensen aan het HELPEN, in plaats van hard te schreeuwen en rennen en dingen omgooien, zoals ze in het restaurant doen?

Ik heb het me vast ingebeeld... ik zal die oude vrouw eens opzoeken...

3 comments:

Anonymous said...

Hmm, misschien toch ooit kinderen nemen? :p

Anonymous said...

Even algemeen commentaar:
Ik vind jouw blog leuk. Ik ga proberen hem vaker te lezen. Ook ga ik proberen vaker te schrijven op de mijne, want het helpt idd om ff dingen op een rijtje te zetten. Mocht je geïnteresseerd zijn, mijn blogstukjes zijn te vinden op mijn space (te bereiken via MSN) en ik kopieer ze ook op mijn Hyves (maar daar ben jij allergisch voor he...) Tot zondag!
X
sytske
sytskewesterbeek.hyves.nl
sytskenetherlands.spaces.com (ofzoiets)

Anonymous said...

http://sytskenetherlands.spaces.live.com/